ORBAN: „Putin nu este pentru mine un criminal de război. Rusia funcționează diferit decât noi“

0 102

Într-un interviu acordat cotidianului german „Bild”, prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, și-a exprimat opiniile despre structura poporului rus și despre Vladimir Putin.

Rusia a contribuit de-a lungul secolelor la edificarea culturii europene, însă, pe de altă parte, a păstrat o rezervă, dacă nu chiar o neîncredere faţă de tot ceea ce este occidental, european. Despre acest mister al poporului rus a vorbit și Viktor Orban într-un interviu acordat pentru „Bild”.

„Putin este președintele Rusiei. Dacă cineva crede că poate eșua sau poate fi înlocuit, atunci nu înțelege poporul rus și structura puterii ruse. Rusia funcționează diferit decât noi. Structurile sale sunt foarte stabile. Ei au la bază armata, serviciile secrete, poliția, deci sunt un fel de țară diferit de noi, o țară orientată spre zona militară. Nu este o țară ca Germania sau Ungaria. Deci, dacă vrem să înțelegem funcționarea sa pe baza logicii noastre, vom greși”, a susținut Viktor Orban.

Vladimir Putin, în opinia sa, „este un lider stabil care a fost ales să conducă Rusia, este popular și structurile din spatele lui sunt destul de puternice”.

Întrebat și ce s-ar întâmpla cu Putin dacă ar veni în Ungaria, mai exact dacă acesta va fi arestat în conformitate cu mandatul de arestare din emis de Curtea Penală Internațională, Orban a răspuns: „Putin „nu este pentru mine un criminal de război. Crimele de război pot fi discutate după război“.

Prim-ministrul Ungariei a mărturisit că nu a dat prea mare importanță rebeliunii Wagner, de vreme ce rapoartele informațiilor maghiare au spus că „nu a fost un eveniment major”.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata