Pace în Ucraina? Poziția lui Putin, multă propagandă și nimic concret: Noile impedimente inventate

0 68

Vladimir Putin a găsit un nou motiv pentru a respinge voalat negocierile de pace cu Ucraina în timp ce insinuează că le-ar da curs în anumite condiții.

Liderul de la Kremlin imită poziția Ucrainei în respingerea negocierilor de pace. Ucraina avertizează de mai mult timp că orice negociere de pace cu Putin care ar implica cedări teritoriale i-ar permite acestuia să-și refacă forțele armate pentru a continua războiului la o dată ulterioară, ținta sa finală fiind distrugerea UE și NATO și subjugarea întregii Europe. Acum Putin susține că Ucraina ar putea da curs negocierilor doar când va rămâne fără resurse – o critică la adresa statelor care susțin rezistența ucrainenilor – și că va folosi orice potenţială încetare a ostilităţilor pentru a se reînarma cu ajutorul Occidentului.

„Am impresia că vor să muşte cât de mult pot şi apoi, când resursele lor vor fi aproape de zero, să obţină o încetare a ostilităţilor şi să înceapă negocieri pentru a-şi reface resursele şi restabili capacitatea de luptă”, a spus Vladimir Putin în cadrul Forumului Economic de la Vladivostok, unde invitatul său cel mai de seamă este un omolog, și anume dictatorul nord-coreean Kim Jong-un.

Putin a reiterat un alt motiv recent inventat pentru care pesemne nu poate opri agresiunea militară împotriva țării vecine, și anume faptul că armata ucraineană se află în contraofensivă.

La fel ca ministrul său de Externe, Serghei Lavrov, liderul de la Kremlin a cerut ca președintele ucrainean Volodimir Zelenski să anuleze decretul privind interzicerea discuțiilor de pace, susținând că ar viza Rusia.

Lavrov a declarat marţi că anularea decretului lui Zelenski de interzicere a dialogului cu Moscova ar trebui să fie primul pas pentru negocieri. Însă atât Lavrov, cât și Putin prezintă chestiunea în mod eronat, întrucât interdicția, promulgată în octombrie 2022, se referă la negocieri cu Rusia lui Putin, nu cu Rusia condusă de un alt lider.

Zelenski a promulgat decretul după ce Kremlinul a proclamat anexarea în integralitate a patru regiuni ucrainene ocupate parțial de armata rusă. „El (Putin, n. red.) nu ştie ce sunt demnitatea şi onestitatea. Prin urmare, suntem dispuşi la un dialog cu Rusia, dar cu un alt preşedinte ale Rusiei”, a declarat atunci liderul de la Kiev, citat de Reuters.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata