Pacificatorii ruși opresc neîntemeiat automobilele cu numere diplomatice. Reacția Chișinăului

0 140

Ilegalitățile comise de reprezentanții Rusiei în Forțele Mixte de Menținere a Păcii au fost discutate în cadrul reuniunii săptămânale a Comisiei Unificate de Control (CUC), care avut loc la Tighina. În special, au fost menționate cazurile când automobilele misiunilor diplomatice acreditate în țara noastră au fost oprite la posturile ilegale de către reprezentanții Federației Ruse. În acest sens, delegația Republicii Moldova a atenționat că aceștia își încalcă atribuțiile când admit aceste situații.

La ședință au fost prezenți și reprezentanții Misiunii OSCE și ai Ucrainei în Comisia Unificată de Control, care au menționat că și lor li s-a îngrădit neîntemeiat circulația.

De asemenea, potrivit comunicatului CUC, delegația Republicii Moldova a subliniat caracterul provocator al încălcărilor semnalate și a avertizat asupra consecințelor ce pot surveni, dacă nu se va renunța la abuzuri.

„Totodată, Misiunea OSCE în Moldova a informat că echipele sale de monitorizare au realizat pe parcursul lunii ianuarie 24 de deplasări pe teren, constatând noi porțiuni de parapet metalic de-a lungul drumului ce separă localitățile Bender și Varnița, precum și prezența blocurilor de beton în același perimetru”, se arată în comunicat.

Delegația Republicii Moldova a reiterat apelul privind eliminarea posturilor ilegale de control din Zona de Securitate. Propunerile delegației Chișinăului au fost respinse de exponenții Tiraspolului, care și-au demonstrat astfel lipsa interesului pentru a reorienta spre normalitate activitatea Comisiei Unificate de Control.

Amintim că toamna trecută administrația separatistă de la Tiraspol a instalat bariere între localitățile Varnița, aflat sub jurisdicția Chișinăului, și Tighina.

Delegația Chișinăului în CUC a calificat drept ilegale, provocatoare și neîntemeiate acțiunile funcționarilor administrației de la Tiraspol.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata