„Palatul lui Putin” s-a transformat într-un apart-hotel. Cum s-a schimbat poziţia Kremlinului în privinţa vilei opulente de la marea neagră

0 143

A durat mai puțin de două săptămâni pentru ca investigația despre  „Palatului Putin”, publicată de echipa lui Navalnîi să acumuleze 100 de milioane de vizualizări pe YouTube. Să vedem cum s-a schimbat poziția autorităților ruse odată cu creșterea umărului de viziualizări. Cu atât mai mult cu cât în tot acest timp, Vladimir Putin și autoritățile au încercat să convingă societatea că structura arhitecturală din Gelendzhik nu prezintă niciun interes.

Aproximativ 10 milioane de vizualizări

Subiectul este epuizat. Cu mulți ani în urmă am explicat deja că Putin nu are palate.

Secretarul de presă al Președinției Ruse, Dmitri Peskov –publicația  Podyom (19 ianuarie)

Aproximativ 25 de milioane de vizualizări

În acest caz, președintele este acuzat de bunuri care nu există.
…Sunt  prostii și compilații, și nu e nimic altceva acolo. Prin urmare, nu avem nicio dorință să dezvoltăm subiectul.

Secretarul de presă prezidențial rus Dmitri Peskov pentru jurnaliști (20 ianuarie)

Peste 85 de milioane de vizualizări

Nimic din ceea ce este listat ca fiind proprietatea mea, nu îmi aparține nici mie, nici rudelor mele… Au adunat totul la un loc pentru a spăla creierul cetățenilor noștri cu toate aceste materiale și au lansat-o pe Internet, unele filme, programe video.

Președintele rus Vladimir Putin pentru studenți (25 ianuarie)

Peste 90 de milioane de vizualizări

Proprietarii sunt antreprenori. Într-adevăr, este un obiect opulent, bine cunoscut în Gelendzhik. Și unul sau mai mulți dintre ei îl gestionează direct sau indirect. Dar veți fi de acord că, probabil, Kremlinul nu are dreptul să divulge numele acestor proprietari. Nu vom face acest lucru.

Secretarul de presă al Președinției Ruse, Dmitri Peskov – jurnaliști

Peste 100 de milioane de vizualizări

Este un apart-hotel, cu camere, zone comune, și o piscină. E un hotel.

Igor, un constructor mascat,pentru  programul Vesti,  pe canalul de televiziune de stat Rossiya 1

După ce ancheta a strâns peste 103 milioane de vizualizări, pe 30 ianuarie, prietenul lui Vladimir Putin, omul de afaceri Arkadii Rotenberg, a declarat într-un interviu pentru Mash că anume el este proprietarul „Palatului lui Putin” din ancheta FBK. .

A fost un obiect destul de complex, mulți creditori, am reușit să devin beneficiar. Vrem să construim un hotel de apartamente acolo, astfel încât există destul de o multe de camere. Achiziția a fost făcută acum câțiva ani. E un loc elegant care presupune direct că există un hotel. Știam că va  devenii un subiect de scandal, dar țineți minte cuvântul meu, peste doi sau trei ani, vă voi invita și vă veți uita la această frumusețe – a spus Rotenberg.

Cu o zi înainte, pe 29 ianuarie, Mash a publicat și un raport de la „Palatul lui Putin”. Acest raport a fost făcut de redactorul-șef, director și coproprietar al Mash Maxim Iksanov, care, potrivit The Insider, este asociat cu administrația Putin. Potrivit The Insider, Iksanov locuiește într-o casă deținută de Biroul de Afaceri Prezidențiale.

Iksanov a devenit fondatorul Mash în 2019. Înainte de asta, el a lucrat în principal în mass-media de stat: la canalele TV „Rusia”, NTV și „Moscova 24.”

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata