Papa Francisc îi cere patriarhului Kiril al Moscovei unirea eforturilor pentru pace în Ucraina

0 116

Papa Francisc a lansat un apel la adresa şefului Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kiril, pentru a-şi uni eforturile în vederea încheierii ostilităţilor din Ucraina, informează DPA, citat de digi24.ro.

„Fie ca Sfântul Duh să ne schimbe inimile şi să ne transforme în aducători ai păcii, în special în Ucraina răvăşită de război”, i-a scris papa Francisc în limba rusă patriarhului Kiril, cu ocazia Paştelui Ortodox.

De asemenea, papa Francisc i-a scris patriarhului rus despre „un nou răsărit” de care au nevoie oamenii din Ucraina, care să pună capăt „întunericului războiului”.

Patriarhul Kiril, care este un aliat şi susţinător al preşedintelui rus Vladimir Putin, a susţinut invazia Ucrainei în ceremoniile religioase pe care le-a oficiat, notează DPA, preluată de Agerpres.

Într-un interviu oferit săptămâna trecută ziarului argentinian La Nación papa Francisc a precizat că întâlnirea cu liderul ortodox rus, prevăzută pentru luna iunie, la Ierusalim, a fost anulată. Cei doi lideri religioşi au discutat ultima oară, în sistem videoconferinţă, la 16 martie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata