Papa îl imploră pe Putin să oprească „spirala morții”. Ce i-a cerut Suveranul Pontif și lui Zelenski

0 77

Papa Francisc a făcut duminică un apel la președintelui rus Vladimir Putin să oprească „această spirală de violență și moarte” în Ucraina, spunând că criza de acolo riscă o escaladare nucleară cu consecințe globale incontrolabile, scrie Reuters.

Papa spune că este „absurd” că lumea se confruntă cu o amenințare nucleară și cere o încetare a focului „în numele lui Dumnezeu”, el făcând apel la președinții rus și ucrainean să găsească o cale de ieșire din criză.

Într-o mesaj dedicat Ucrainei, Papa a făcut, de asemenea, apel la președintele ucrainean Volodimir Zelenski să fie deschis oricărei „propuneri serioase de pace”.

Luna trecută, aflat într-o vizită în Kazahstan, Papa a denunțat războiul „nebun și tragic” din Ucraina.  „Vin în momentul războiului nebun şi tragic provocat de invadarea Ucrainei, în vreme ce alte confruntări ameninţă epoca noastră. Vin să amplific strigătul atâtor persoane care imploră pacea”, a declarat Papa în discursul său în faţa autorităţilor şi a corpului diplomatic în capitala kazahă.

Sursa: https://www.digi24.ro

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata