Parlamentarii ruși nu vor mai putea să facă vizite pe frontul din Ucraina decât cu aprobare. Soldații, iritați de „cascadoriile politice de PR”

0 99

Legiuitorilor ruși li se va interzice să viziteze zona de război din Ucraina fără aprobarea directă a conducerii militare a țării, relatează joi, 27 iulie, publicația economică RBC, citând trei surse anonime din parlamentul rus, potrivit The Moscow Times.

După ce Moscova și-a lansat anul trecut invazia pe scară largă din Ucraina, politicienii din Rusia au făcut frecvent vizite pe linia frontului pentru a-și spori propriul profil politic acasă și pentru a-și demonstra loialitatea față de Kremlin.

Dar, după cum au declarat pentru RBC surse din Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), soldații care luptă pe front sunt din ce în ce mai iritați de „cascadoriile de PR” politice.

Parlamentarii din Dumă „fac poze lângă tancuri și tunuri” și „se dau în mod constant în spectacol”, au declarat două surse, care au dorit să-și păstreze anonimatul. Soldații „nu sunt mulțumiți că se face PR în zona frontului”, a precizat RBC, citând una dintre sursele sale.

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, l-ar fi notificat pe președintele Dumei, Viaceslav Volodin, că toate vizitele la unitățile militare din zona de război vor necesita de acum înainte o autorizație fie de la el însuși, fie de la generalul Valeri Gherasimov, șeful Statului-Major General al armatei ruse.

Volodin și adjuncții săi vor trebui, de asemenea, să depună personal cererile privind transportul parlamentarilor Dumei cu avioane militare în zonele din apropierea frontului, potrivit RBC.

Dar deputații Dumei vor putea în continuare să se întâlnească cu soldații ruși și să furnizeze ajutor pe „teritoriu neutru” în regiunile ucrainene anexate de Moscova, a precizat una dintre surse.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata