Pentagonul infirmă declarațiile Rusiei referitoare la distrugerea unor rachete HIMARS

0 64

Pentagonul a infirmat marţi declarațiile Rusiei conform cărora Moscova ar fi distrus şase sisteme de rachete HIMARS fabricate în SUA, de la începutul conflictului din Ucraina, informează Reuters.

Potrivit Interfax, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a declarat marţi că Rusia a distrus sisteme de rachete HIMARS după ce Moscova a desfăşurat zeci de mii de soldaţi în Ucraina pe 24 februarie.

„Suntem la curent cu aceste ultime afirmaţii ale ministrului Şoigu care sunt din nou, evident, false”, a declarat Todd Breasseale, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

„Ceea ce se întâmplă, totuşi, este că ucrainenii folosesc cu o acurateţe şi o eficacitate devastatoare fiecare dintre sistemele de rachete, deplin confirmate pentru precizia lor, pe care SUA, aliaţii şi partenerii le-au oferit să se apere împotriva invaziei criminale şi brutale a Rusiei”, a adăugat Breasseale.

Rusia susţine în mod regulat că distruge HIMARS, fără a fi prezentat încă dovezi.

Ministrul Serghei Şoigu a mai susţinut că Rusia a distrus, de asemenea, cinci sisteme de lansare de rachete Harpoon anti-navă şi 33 de obuziere M777 de când a dislocat zeci de mii de militari în Ucraina.

Reuters nu a putut verifica acurateţea acestor informaţii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata