Percheziții în Germania la persoane acuzate de antisemitism. 17 suspecți, printre care și două femei, sunt vizați de operațiunea poliției

0 48

Autorităţile germane au percheziţionat marţi locuinţele a 17 persoane din landul Bavaria, acuzate că au răspândit discursuri de ură antisemită şi ameninţări online la adresa evreilor, relatează The Guardian. În plus, ministrul german de interne a îndemnat grupurile musulmane din ţară să condamne explicit atacurile mortale comise de Hamas la 7 octombrie şi să îşi exprime solidaritatea cu Israelul, potrivit The Times of Israel.

Potrivit poliţiei criminale bavareze, suspecţii la locuinţele cărora au fost făcute percheziţii sunt 15 bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 18 şi 62 de ani, a relatat agenţia germană de presă dpa. Poliţia i-a interogat pe suspecţi şi a confiscat probe din locuinţele lor, inclusiv telefoane mobile şi laptopuri, a precizat agenţia.

Suspecţii ar fi sărbătorit atacurile comise de Hamas asupra Israelului la 7 octombrie şi au fost acuzaţi că au răspândit pe reţelele sociale un discurs de ură împotriva evreilor, folosind simboluri ale unor organizaţii teroriste interzise, a relatat Associated Press.

Operaţiunea poliţiei s-a concentrat asupra capitalei Bavariei, Munchen.

„Din păcate, antisemitismul are un impact asupra vieţii de zi cu zi a multor evrei din Germania”, a declarat Michael Weinzierl, comisarul poliţiei bavareze împotriva infracţiunilor motivate de ură. „Atacul terorist al Hamas împotriva Israelului are, de asemenea, un impact asupra vieţii lor în Germania”, a adăugat el.

Pe de şată parte, ministrul german de interne, Nancy Faeser, îndeamnă grupurile musulmane din ţară să condamne explicit atacurile mortale comise de Hamas la 7 octombrie şi să îşi exprime solidaritatea cu Israelul.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata