Ping-pong între Ucraina și Moscova! Centrala nucleară Zaporojie ar urma să fie supusă unui atac. Obiecte explozive ar fi fost plasate pe acoperişul exterior al reactoarelor 3 şi 4

0 68

Ucraina a acuzat marţi Moscova că pregăteşte o „provocare” la centrala nucleară Zaporojie (sud), ocupată de trupele ruse, în timp ce Rusia susţine, la rândul său, că Kievul pregăteşte un „atac” asupra centralei.

Armata ucraineană a avertizat cu privire la „posibila pregătire a unei provocări pe teritoriul centralei Zaporojie în viitorul apropiat”. Ea susţine că „obiecte similare cu dispozitive explozive au fost plasate pe acoperişul exterior al reactoarelor 3 şi 4”.

„Denotaţia lor nu ar trebui să afecteze generatoarele, ci să dea impresia unor bombardamente din partea ucraineană”, continuă armata, avertizând că Moscova „va face dezinformări pe acest subiect”.

La Moscova, un consilier al gigantului nuclear rus Rosatom, Renat Karchaa, a acuzat Kievul că a pregătit un „atac” asupra centralei.

„Astăzi am primit informaţii pe care sunt autorizat să le dezvălui. Pe 5 iulie, în timpul nopţii, în întuneric deplin, armata ucraineană va încerca să atace centrala nucleară din Zaporojie”, a declarat Renat Karchaa pentru televiziunea rusă.

El a dat asigurări că Kievul plănuieşte să folosească „arme de precizie cu rază lungă de acţiune” şi drone.

Aflată sub controlul armatei ruse din 4 martie 2022, cea mai mare centrală electrică din Europa a fost vizată de atacuri şi a fost deconectată de la reţeaua electrică de mai multe ori. Potrivit Kievului, Rusia a plasat trupe şi arme în incinta centralei.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata