Ploaie de rachete! Ucraina a interceptat miercuri 36 de atacuri

0 133

Forţele aeriene ucrainene au anunţat miercuri că au interceptat 36 de rachete de croazieră trase de Rusia într-un nou val de bombardamente, în a 18-a lună de la invadarea ţării de către Moscova, notează AFP.

„Pe 26 iulie, 36 de rachete de croazieră ale inamicului au fost distruse”, a afirmat pe Telegram comandantul forţelor aeriene ucrainene, Mikola Oleşciuk. El nu a precizat dacă rachetele ruseşti şi-au atins ţinta în timpul acestui atac.

Potrivit aviaţiei militare, forţele ucrainene au interceptat trei rachete Kalibr în cursul unei prime serii de lovituri după-amiază şi 33 de rachete X-101 şi X-555 la începutul serii.

Rachetele au fost lansate de opt bombardiere strategice ruseşti Tu-95 din sud-est, îndreptându-se spre vestul Ucrainei „în schimbare constantă de direcţie”, potrivit sursei.

Pe de altă parte, forţele aeriene au informat despre altă lovitura rusească, seara, cu ajutorul avioanelor de luptă MiG-31 care au tras patru rachete hipersonice Kinjal, deosebit de greu de interceptat.

Această lovitură a vizat regiunea Hmelniţki, în vestul Ucrainei, care a mai fost ţinta unor atacuri ruseşti.

„Informaţiile despre consecinţele tirurilor cu X-47 Kinjal sunt în curs de clarificare”, au indicat forţele ucrainene.

În regiunea Dniepropetrovsk (centru-est), guvernatorul Serhii Lisak a anunţat pe Telegram că resturile unei rachete ruseşti doborâte au provocat un incendiu care a fost adus sub control fără a provoca victime.

Rusia şi-a intensificat în ultimele două săptămâni bombardamentele asupra oraşelor ucrainene, vizând în special portul Odesa de la Marea Neagră, unde infrastructura folosită pentru exportul de cereale de către Ucraina a fost lovită.

Moscova spune că vizează regulat ţinte militare ucrainene în regiunea Hmelniţki, situate la câteva sute de kilometri de linia frontului.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata