Polonia amenajează centre de vaccinare anti-Covid lângă cimitire, pentru cei care merg la mormintele celor dragi

0 64

Ministrul Sănătății din Polonia a anunțat că extinde campania de vaccinare anti-Covid și a amplasat centre de imunizare în apropierea cimitirelor din toată țara. Decizia a fost luată pentru Sărbătoarea Tuturor Sfinților, atunci când oamenii obișnuiesc să meargă la mormintele celor dragi, relatează Euronews

Cimitirele din Polonia s-au redeschis după ce autoritățile au decis să le închidă în urmă cu un an, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de Covid-19. Restricțiile i-au adus în pragul disperării pe florari.

„Anul trecut a fost un dezastru. Din fericire, cimitirele sunt deschise anul acesta și oamenii vin la morminte”, a spus Michal Debinski, un florar polonez, citat de Euronews.

Unele restricții au fost ridicate, iar țara se confruntă în continuare cu o creștere a numărului de cazuri de Covid-19.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul polonez al Sănătății, pe 31 octombrie în Polonia au fost 7.145 de noi cazuri de infectare cu coronavirus și nouă decese provocate de virusul SARS-CoV-2.

Polonezii care merg la mormintele rudelor lor pot să se și vaccineze, mai scrie sursa citată. Ambulanțe sau zone speciale sunt amplasate lângă cimitire pentru a administra vaccinul împotriva Covid-19 oricui își dorește prima, a doua doză sau doza booster.

Citește mai mult AICI.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata