Premierul Georgiei: Saakașvili, aflat în greva foamei, „are dreptul să se sinucidă”

0 151

Premierul Georgiei, Irakli Garibașvili, a spus că fostul președinte Mikhail Saakașvili, care de aproape o lună se află în detenție în greva foamei, „are dreptul să se sinucidă”. Declarația vine pe fondul îngrijorărilor legate de deteriorarea sănătății lui Saakașvili, opoziția, medicii și avocații săi cerându-i partidului de guvernământ „Visul Georgian” să-l mute într-un spital privat pentru tratament, ceea ce Garibașvili a exclus.

„Legea spune că o persoană are dreptul de a se sinucide”, iar „statul nu poate să-și asume responsabilitatea pentru aceasta”, a spus Garibașvili joi, într-un interviu televizat.

Potrivit lui, Saakașvili ar putea fi mutat într-un spital de închisoare, dar nu la un spital privat, din motive de securitate. El a acuzat suporterii lui Saakașvili că plănui să mobilizeze mii de oameni pentru proteste și pentru a destabiliza situația din Georgia. Prmeierul Garibașvili a mai spus că guvernul său nu-l va elibera anticipat pe Saakașvili și nici nu-l va preda Ucrainei, al cărui cetățean este.

Zeci de parlamentari europeni și alți actuali și foști politicieni au cerut eliberarea fostului președinte georgian.

 

sursa: europa libera

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata