Premierul indian Narendra Modi condamnă atacurile lui Putin: „Atunci când copii nevinovați sunt uciși, inima sângerează”

0 68

Premierul indian Narendra Modi, aflat la Moscova, i-a spus marţi liderului rus Vladimir Putin că moartea copiilor nevinovaţi este dureroasă şi terifiantă, acest comentariu venind la o zi după un atac letal asupra unui spital pentru copii din Kiev, pentru care Ucraina dă vina pe Rusia, relatează Reuters.

Ucraina afirmă că a recuperat fragmente ale unei rachete de croazieră rusești Kh-101 de la spitalul de copii lovit luni în timpul unui val de atacuri rusești care au ucis cel puțin 41 de ucraineni în toată țara. Rusia, fără a oferi dovezi, susține că spitalul a fost lovit de un sistem antirachetă ucrainean.

„Fie că este vorba de război, conflict sau atac terorist, orice persoană care crede în umanitate suferă atunci când există pierderi de vieți”, a declarat premierul indian Narendra Modi. „Dar atunci când copii nevinovați sunt uciși, inima sângerează și această durere este terifiantă”, i-a spus Modi gazdei sale de la Kremlin.

Nu este prima dată când Modi pare să critice Rusia pentru acțiunile sale din Ucraina. În septembrie 2022, el i-a spus lui Putin că „era de astăzi nu este o eră a războiului”, iar Putin a răspuns că înțelege preocupările lui Modi.

Cu toate acestea, India nu a condamnat invazia Rusiei în Ucraina și a profitat de ocazie pentru a cumpăra cantități record de petrol rusesc la preț redus, după ce sancțiunile au redus comerțul Moscovei cu Occidentul.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata