Premierul Poloniei a publicat ameninţarea cu moartea pe care a primit-o: „Slovacii ne-au dat un exemplu despre ce ar trebui făcut cu Donald Tusk”

1 62

După ce miercuri premierul slovac Robert Fico a fost victima unui atentat, fiind împuşcat în timp ce discuta cu simpatizanţii săi după o întâlnire oficială, joi, prim-ministrul Poloniei, Donald Tusk, a anunţat că a primit ameninţări cu moartea.

Şeful guvernului polonez a făcut publice ameninţările cu moartea la adresa sa pe reţelele de socializate, unde, alături de mesajul „Au fost multe din acestea ieri”, a postat şi o captură de ecran a unui comentariu, postat miercuri pe X (fostul Twitter), în care se spunea: „Astăzi, slovacii ne-au dat un exemplu despre ce ar trebui făcut cu Donald Tusk”. Autorul mesajului cu pricina îl acuză pe premierul polonez pentru că faptul că nu s-au făcut investiţii într-un mare aeroport din centrul Poloniei, relateazăAgerpres, citând BBC.

În contextul atentatului din Slovacia, potrivit unui site de ştiri polonez, autorităţile iau foarte în serios aceste ameninţări şi declară că vor spori măsurile de protecţie a şefului executivului polonez.

„Evident, analizăm şi tragem concluzii, dar nu discutăm despre ele public”, a declarat ministrul de Interne polonez Tomasz Siemoniak.

Întrebat ce înseamnă mai exact aceste măsuri sporite de protecţie, un purtător de cuvânt al Serviciului de Protecție a Statului – organismul responsabil cu protecția celor mai importante persoane din Polonia – a refuzat să comenteze, afirmând că aceste informaţii sunt strict confidențiale.

Şi în Polonia, după asasinarea, în 2019, a unui primar al oraşului Gdansk care critica măsurile anti-imigranţi luate de Partidul Lege şi Justiţie (PiS), aflat în acea vreme la guvernare, climatul politic s-a radicalizat.

Premierul slovac Robert Fico a fost împuşcat miercuri, după o şedinţă de guvern desfăşurată în oraşul Handlova. Autorul tentativei de asasinat a recunoscut motivaţia politică a atacului său, afirmând că nu este de acord cu politicile lui Fico. Mai mult, suspectul a spus că este mândru de atacul său armat şi a pretins că voia să-i facă rău lui Robert Fico, nu să-l ucidă.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
1 Comentariu
  1. […] După ce miercuri, premierul slovac Robert Fico a fost victima unui atentat, fiind împuşcat în timp ce discuta cu simpatizanţii săi după o întâlnire oficială, joi, prim-ministrul Poloniei, Donald Tusk, a anunţat că a primit ameninţări cu moartea, transmite disinfo.md. […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata