Presa rusă a răspândit masiv declarația lui Naryshkin că SUA ar pregăti o „revoluție a culorilor” în Moldova

0 159

Radio Sputnik, EurAsia Daily, Gazeta.ru, Izvestia, Regnum și alte instituții media rusești relatează că Statele Unite ale Americii pregătesc o „revoluție a culorilor” după alegerile prezidențiale din Moldova, în cazul victoriei lui Igor Dodon. Declarațiile în acest sens au fost făcute de către șeful Serviciului rus de Informații Externe (SVR), Serghei Naryshkin.

Izvestia scrie: „Washingtonul încearcă să influențeze alegerile prezidențiale din Moldova. SUA pregătesc un scenariu revoluționar la Chișinău”.

„Văzând șansele mari ale lui Dodon de a câștiga alegerile, Departamentul de Stat al SUA a ordonat ambasadei de la Chișinău ca opoziția să organizeze populația țării pentru a protesta cu o cerere de revizuire a rezultatelor alegerilor”, scrie Regnum.

Newspaper.ru, citându-l pe Naryshkin, scrie: „SUA presupun că Dodon va câștiga alegerile și, prin urmare, a ordonat ambasadei de la Chișinău să organizeze proteste în masă„.

Astfel de declarații ale șefului SVR au venit după ce jurnaliștii de la Rise Moldova și Centrul Dossier au publicat o investigație asupra modului în care actualul guvern de la Chișinău a interacționat cu curatorii Serviciului Rus de Informații. Igor Dodon, de exemplu, a coordonat chiar și textele „discursurilor” pe care le-a rostit în forurile internaționale în numele Republicii Moldova.

Este de remarcat faptul că materialele Centrului Dossier se bazează pe documente de lucru, rapoarte analitice, estimări financiare, metode preelectorale și rapoarte operaționale de la secretariatul generalului Cernov, detașat la SVR.

În circumstanțele actuale, având în vedere scurgerea de date în cadrul departamentului și planurile de contracarare a alegerilor din Republica Moldova, Naryshkin acționează cu extremă prudență. Prin urmare, în comunicatul de presă al SVR nu este precizată sursa și nici dovezi care să confirme intențiile SUA. Scopul acestor acuzații este de a distrage atenția de la ancheta jurnalistică.

Declarațiile lui Naryshkin coincid și cu acuzațiile pe care SUA le-a adus împotriva a șase ruși. Aceștia sunt acuzați că au organizat atacuri cibernetice în întreaga lume, inclusiv la jocurile olimpice Sud-Coreene din 2018.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata