Preşedintele estonian cere suplimentarea trupelor NATO în ţara sa, în contextul creşterii ameninţării ruse

0 159

Preşedintele Estoniei a cerut o creştere a efectivelor NATO în această ţară, pe fondul creşterii pericolului unei agresiuni ruse asupra flancului estic al Alianţei Nord-Atlantice, relatează joi politico.eu.

După discuţiile avute joi cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, la Bruxelles, şeful statului estonian Alar Karis a declarat pentru politico.eu că decizia preşedintelui rus Vladimir Putin de a desfăşura masiv trupe la frontiera cu Ucraina constituie un motiv de îngrijorare şi că NATO ar trebui să îşi consolideze cât mai rapid capacităţile defensive.

”Vrem mai multe trupe NATO în Estonia. Doar în scop defensiv, avem nevoie de o prezenţă puternică pentru a fi siguri că nu vom fi atacaţi”, a spus el.

Karis a adoptat un ton mai rezervat atunci când a fost întrebat despre probabilitatea ca Rusia să invadeze Estonia. ”Nu ştii niciodată. Dacă ne uităm în trecut în istorie există surprize. De fiecare dată când apare o asemenea situaţie – precum cea actuală din Ucraina – apar astfel de întrebări”, a răspuns el.

Detalii, AICI

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata