Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski cere ”sancţiuni preventive” împotriva Rusiei

0 160

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut luni impunerea de ”sancţiuni preventive” împotriva Rusiei pentru a preîntâmpina viitoare agresiuni ale acesteia asupra Ucrainei, în timp ce omologul său polonez Andrzej Duda a calificat drept un ”şantaj” şi un ”ultimatum” lista de solicitări adresată Washingtonului de către Moscova pentru limitarea prezenţei SUA şi a NATO în Europa de Est şi în fostul spaţiu sovietic, consemnează agenţiile EFE şi AFP.

Zelenski, Duda şi preşedintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, au avut luni primul summit cu prezenţă în formatul Triunghiului de la Lublin, fondat de ţările lor în 2020 pentru a susţine aspiraţia Ucrainei de integrare în UE şi restabilirea integrităţii sale teritoriale.

”Unii lideri europeni spun că dacă (preşedintele rus Vladimir) Putin continuă escalada, atunci vom impune sancţiuni. Ce înseamnă asta?”, a întrebat Zelenski la conferinţa de presă comună cu Duda şi Nauseda ulterioară summitului, la reşedinţa prezidenţială Sinegor, în Munţii Carpaţi ucraineni. ”Obiectivul nostru comun este să oprim ameninţarea dinspre Rusia, să protejăm Europa de politica agresivă a Rusiei”, a indicat preşedintele ucrainean.

Detalii, AICI

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata