Principala companie aeriană a Turkmenistanului și-a suspendat zborurile către Moscova de frica dronelor ucrainene

0 46

Principala companie aeriană a Turkmenistanului a anunțat miercuri că a suspendat zborurile către Moscova, invocând preocupări legate de siguranță, după atacurile cu drone ucrainene asupra capitalei Rusiei, relatează Reuters.

„Ca urmare a situației din spațiul aerian al Moscovei și în baza unei evaluări a riscurilor în ceea ce privește siguranța zborului, toate cursele operate de Turkmenistan Airlines pe ruta Așgabat-Moscova-Așgabat vor fi suspendate”, a precizat compania aeriană într-un comunicat.

Turkmenistan Airlines a precizat că acum va zbura spre Kazan, care se află la mai mult de 700 de kilometri est de Moscova. Rusia susține că a doborât mai multe drone ucrainene în apropierea și deasupra Moscovei în ultimele zile, și a informat că nu au existat victime. O clădire înaltă din centrul de afaceri al Moscovei, care găzduiește trei ministere ale guvernului rus, a fost lovită marți de o dronă, pentru a doua oară în trei zile. Ucraina și-a arătat satisfacția în urma atacurilor, deși nu și-a asumat responsabilitatea pentru acestea. Atacurile cu drone au determinat închiderea pentru scurt timp a aeroportului Vnukovo din Moscova, ulterior reluând complet operațiunile.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata