Procurorii anticorupție, la sediul PSRM! Caută documente ce țin de finanțarea ilegală a partidului

0 3.189

Procurorii Anticorupție au mers azi la sediul PSRM. Aceștia efectuează acțiunea procesuala sub forma de ridicare a documentelor, a declarat purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec pentru Realitatea.md.

„Acțiunea de ridicare are loc în contextul efectuării investigațiilor pe dosarul privind finanțarea ilegală a unui partid politic”, a mai precizat Mariana Cherpec.

Pe 24 mai la domiciliul lui Igor Dodon și a personalelor interpuse au avut loc percheziții. Acesta fost plasat pe 26 mai în arest la domiciliu pentru 30 de zile, iar cumnatul său, Petru Merineanu, va petrece aceeași perioadă în izolator. Procurorii au depus recurs pentru ca fostul președinte să se afle în izolator.

Igor Dodon este bănuit de trădare de patrie, îmbogățire ilicită, corupere pasivă și acceptarea finanțării partidului de către un grup criminal. Politicianul și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova califică dosarul drept unul politic, la comanda președintei. Formațiunea a desfășurat proteste și a discutat subiectul cu șefii misiunilor diplomatice de la Chișinău, dar și a cerut demisia Guvernării.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata