Programul de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență și excepționale pentru anii 2022 – 2025, aprobat de Guvern. Ce prevede

0 84

Reziliența țării la situații excepționale va fi sporită, iar timpul de răspuns la apelurile de urgență va fi redus. Cabinetul de miniștri a aprobat, miercuri, Programul de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență și excepționale pentru anii 2022-2025.

Documentul are ca scop consolidarea capacităților de coordonare, conștientizare, informare și transfer tehnologic inovator în vederea oferirii serviciilor calitative cetățenilor. Implementarea acestuia va contribui la diminuarea impactului efectelor generate de situațiile de urgență, precum și dezvoltarea sistemului național de avertizare timpurie a populației.

Programul va asigura și îmbunătățirea pregătirii pentru prevenirea situațiilor excepționale, răspuns eficient, recuperare, reabilitare și reconstrucție ulterioară. De asemenea, urmează a fi fortificate capacitățile grupului țintă (populației, autorităților administrației publice, sectorului privat, asociativ și voluntar) în gestionarea situațiilor de urgență și excepționale, precum și consolidarea capacităților rezervelor de stat și de mobilizare.

Acesta este al treilea program din cele șase, care urmează a fi aprobate de Guvern, în vederea implementării Strategiei de dezvoltare a domeniului afacerilor interne pentru anii 2022-2030.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata