Proiectul de lege prin care TRM ar putea reveni sub controlul Legislativului, votat în prima lectură

0 302

Compania „Teleradio-Moldova” ar putea fi din nou „sub ochii” Legislativului după ce astăzi, 21 octombrie, în cadrul ședinței Parlamentului a fost aprobat în prima lectură proiectul de lege elaborat de PAS cu privire la întoarcerea sub control parlamentar a furnizorului public național de servicii media.

Conform proiectului de lege elaborat de PAS, întoarcerea sub control parlamentar a furnizorului public național de servicii media a fost propusă în condițiile în care, până în anul 2019, Compania „Teleradio-Moldova” a fost întotdeauna sub controlul Legislativului. Proiectul a fost votat în prima lectură cu 52 de voturi.

Mai mult, potrivit proiectului de lege, directorul general al furnizorului public național de servicii media (în continuare – director general) va fi desemnat de către Parlament pentru un mandat de 7 ani, care nu poate fi reînnoit.

Amintim că membrii Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media din cadrul Parlamentului Republicii Moldova au aprobat, în cadrul ședinței de marți, 19 octombrie curent, raportul pentru votarea în prima lectură a unui proiect de lege privind modificarea Codului serviciilor media audiovizuale.

În document, mai este stipulat că mandatul actualilor membri ai Consiliului de supraveghere, al directorului general al Companiei „Teleradio-Moldova” și al directorilor generali-adjuncți să înceteze de drept la data intrării în vigoare a proiectului de lege.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata