Promisiunea făcută de noul ministru ucrainean al Apărării

0 132

Rustem Umerov, noul ministru al Apărării al Ucrainei, a promis să facă „tot posibilul”, chiar și „imposibilul”, pentru respingerea invaziei ruse și eliberarea „fiecărui centimetru” ocupat de soldații lui Putin.

În plus, Umerov, de origine tătară, s-a angajat să-i aducă acasă pe soldații ucraineni aflați în captivitate la ruși.

„Cu siguranță îi vom întoarce pe toți cei care, din păcate, sunt temporar în captivitate. Toți, copii, prizonieri de război, deținuți politici, civili. Patruzeci şi două de milioane de ucraineni stau în spatele fiecărui soldat. În spatele fiecărui soldat se află un minister care va face totul pentru a proteja şi a asigura hrana întregului nostru popor. Poporul nostru, vieţile şi demnitatea lor sunt prioritatea noastră şi cea mai mare valoare”, a spus noul ministru ucrainean al Apărării, citat de CNN.

Parlamentul ucrainean a aprobat miercuri, cu o majoritate solidă, desemnarea lui Rustem Umerov, 41 de ani, în funcţia de ministru al Apărării, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit surselor AFP, 338 din cei 450 de deputaţi ai Ucrainei au aprobat candidatura lui Umerov, propusă de preşedintele Volodimir Zelenski.

Rustem Umerov este un membru de vază al comunităţii tătare din Crimeea şi un musulman practicant care are reputaţia de a fi un negociator abil şi discret.

„Aceasta este cea mai înaltă funcţie ocupată vreodată (în Ucraina, n. red.) de un tătar din Crimeea”, a apreciat un consilier al şefului administraţiei prezidenţiale ucrainene, Serghei Leşcenko, citat de AFP.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata