Propunerea Israelului pentru comunitatea internațională: relocarea palestinienilor, în locul reconstrucției Fâșiei Gaza

0 76

Ministrul israelian al serviciilor de informaţii, Gila Gamliel, a cerut comunităţii internaţionale să promoveze reinstalarea voluntară a palestinienilor în afara Fâşiei Gaza, în loc să trimită bani pentru a reconstrui teritoriul bombardat în prezent de Israel, transmite France Presse.

Într-un text publicat duminică, 19 noiembrie, de Jerusalem Post, dna Gamliel, membră a Likud, partidul premierului Benjamin Netanyahu, propune ”promovarea relocării voluntare a palestinienilor din Gaza în afara Fâşiei Gaza, din motive umanitare”.

Ministrul israelian a criticat, de asemenea, agenţia Naţiunilor Unite pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA).

”În loc să trimită bani pentru a reconstrui Gaza sau pentru UNRWA, comunitatea internaţională poate contribui la finanţarea relocării şi îi poate ajuta pe locuitorii din Gaza să îşi construiască o nouă viaţă în noile lor ţări gazdă”, scrie Gamliel.

”Am încercat multe soluţii diferite: retragerea (coloniilor din Fâşia Gaza), îmbogăţirea, gestionarea conflictului şi construirea de ziduri înalte în speranţa de a-i ţine pe monştrii Hamas departe de Israel. Toate au eşuat”, a continuat ea.

”Ar fi o situaţie avantajoasă pentru ambele părţi: pentru civilii din Gaza, care îşi doresc o viaţă mai bună, şi pentru Israel, după această tragedie teribilă”.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata