Protestele pro Navalnîi în Rusia, amendate cu 3.2 milioane de ruble

0 249

Un tribunal din Moscova a menținut o decizie de amendare a companiei Twitter pentru refuzul de a șterge postări legate de proteste antiguvernamentale din Federația  Rusă în sprijinul politicianului de opoziție întemnițat Alexei Navalnîi.

Judecătoria sectorului Taganka a găsit corectă decizia de luna trecută de amendare a companiei americane cu 3,2 milioane de ruble pentru păstrarea postărilor în care se cerea adolescenților să participe la demonstrațiile din ianuarie ale lui Navalnîi.

Judecătoria sectorului Taganka a spus tot luni, 17 mai 2021, că a înregistrat noi protocoale și împotriva companiei Facebook pentru acuzații similare. Amenzile pentru acele protocoale ar putea ajunge în total la 16 milioane de ruble. Oficiali ruși au spus în mai că au venit cu protocoale similare și împotriva companiei Google.

Decizia tribunalului Taganka  din Moscova, făcută publică pe contul său de Telegram, este cel mai recent episod al tensiunilor dintre autoritățile ruse și giganții sectorului IT, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

În ianuarie, „jandarmul” rus al companiilor de telecomunicații, Rozkomnadzor, a denunțat publicarea pe mai multe rețele sociale a unor apeluri care „incitau minori” să participe la manifestații de susținere a lui Navalnîi, după arestarea sa, iar în martie a acționat în judecată TikTok, Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Vkontake și Youtube „pentru că nu au suprimat aceste mesaje sau nu le-au suprimat la timp”.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata