Putin a crescut vârsta de mobilizare în armată. Ofițerii de rang înalt vor putea fi rechemaţi în serviciu și la 70 de ani

0 54

Parlamentul Rusiei a extins marţi, 18 iulie, cu cel puţin cinci ani vârsta maximă la care bărbaţii pot fi mobilizaţi pentru a sluji în armată, relatează Reuters.

În septembrie anul trecut, Rusia a anunţat prima mobilizare de după Al Doilea Război Mondial, chemând peste 300.000 de foşti soldaţi, printr-o măsură de urgenţă adesea haotică pentru a-şi sprijini războiul din Ucraina, o campanie care a fost mult mai lungă şi mai de uzură decât se aşteptase Moscova şi care nu dă niciun semn că se termină.

Rusia deja a crescut limita superioară de vârstă pentru bărbaţii chemaţi la serviciul militar obligatoriu la 30 de la 27 de ani şi a făcut mult mai dificil pentru tineri să evite mobilizarea.

Legea adoptată marţi le permite bărbaţilor care şi-au terminat serviciul militar obligatoriu fără niciun alt angajament să fie mobilizaţi până la vârsta de 40, 50 sau 55 de ani, în funcţie de categoria lor, a anunţat Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului) pe site-ul său. În toate cazurile, limita de vârstă a fost mărită cu cinci ani.

Rusia menţine, de asemenea, o ”rezervă mobilizată” de bărbaţi care s-au înscris să primească pregătire militară periodică şi o bursă după încetarea serviciului lor obligatoriu sau profesional.

Potrivit noii legi, cei din această rezervă cu rangurile cele mai înalte pot fi acum rechemaţi în serviciu până la vârsta de 70 de ani în loc de 65, alte ranguri de ofiţeri superiori – până la 65, subofiţeri – până la 60 de ani, şi toţi ceilalţi – până la vârsta de 55 de ani, în loc de 45.

Ministrul Apărării, Serghei Şoigu, a declarat că intenţionează să crească numărul de bază al personalului de luptă în serviciu – soldaţi profesionişti şi recruţi cu contract – la 1,5 milioane de la 1,15 milioane.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata