Putin a fost evaluat de inteligența artificială: Experții au descifrat patru secrete ale președintelui rus

0 218

O companie de inteligență artificială cu sediul în Ohio, Statele Unite, specializată în învățarea automată și psihologia comportamentală, care l-a analizat pe Vladimir Putin, a descifrat secretele președintelui rus. Un expert de la Cognovi Labs a dezvăluit că analiza psihologică a lui Putin arată furie și dezgust la cote ridicate în profilul liderului rus, dar în mod surprinzător nu există nicio urmă de frică.

Precedând operațiunea militară a Moscovei împotriva Ucrainei, președintele rus Vladimir Putin s-a adresat națiunii de două ori în câteva zile, mai întâi pe 21 februarie, apoi pe 24 februarie 2022, potrivit Nikkei Asia.

O evaluare emoțională a discursurilor relevă un grad ridicat de furie și dezgust, dar, în mod surprinzător, aproape nicio teamă, a declarat psihologul clinician Nirit Pisano de la Cognovi Labs pentru sursa citată într-un interviu.

Înțelegerea liderului unui adversar constituie un element major de descurajare. „Trebuie să știm ce căutăm să descurajăm”, a spus Pisano, care este șef al departamentului de psihologie la Cognovi Labs, o companie de inteligență artificială din Ohio, care combină învățarea automată și psihologia comportamentală pentru a dezvălui cum se simt oamenii în prezent și ce le determină deciziile.

Pisano a ținut un discurs la Simpozionul Comandamentului Strategic al SUA din Omaha, Nebraska, unde a informat cei peste 700 de persoane legate de armată despre aspectele psihologice ale descurajării.

Compania a monitorizat cu ajutorul inteligenței artificiale alegerea cuvintelor lui Putin în discursurile care au condus la invadarea Ucrainei de către Rusia și în ziua atacului. Ce dezvăluie comunicările lui?

”La Cognovi Labs, am antrenat o tehnologie care să măsoare 10 emoții în orice comunicare. Poate fi textual sau audio sau video. Șase dintre acestea sunt emoții de bază identificate de dr. Paul Ekman în anii 1970: bucurie, furie, dezgust, frică, tristețe și surpriză”, a spus psihologul american.

Nu există teamă în discursurile lui Putin, nici în 2023

De asemenea, experții au adăugat încă patru în funcție de rolul lor în descurajare, securitate națională și luare a deciziilor, iar acestea sunt amuzament, dispreț, speranță și încredere.

S-au înregistrat apoi cele 10 emoții în 10 tendințe de acțiune. Care este disponibilitatea de a acționa și în ce mod vor acționa? Acestea pot fi oriunde, de la apropierea și deplasarea mai aproape de un obiect, interacțiunea cu acesta, poate interfera cu el sau pur și simplu observarea. În cele din urmă, s-a ajuns la un punctaj de intenție, care ne spune puterea înclinației de a acționa.

Privind în jurul timpului invaziei Ucrainei de către Rusia, Putin a ținut două discursuri în care s-a adresat națiunii: unul pe 21 februarie și unul pe 24 februarie. S-au luat acele discursuri și au fost analizate de tehnologie. În ambele discursuri, a existat o furie mare, un dezgust și un dispreț ridicate. Acestea sunt câteva dintre expresiile emoționale de bază ale lui Putin.

Din ambele discursuri lipsea total frica. Nu a existat nicio teamă exprimată în comunicările sale care au dus la sau în timpul invaziei.

Ceea ce s-a schimbat între cele două discursuri a fost o creștere a încrederii și a speranței în discursul din 24 februarie. S-a descoperit că, pe măsură ce își construia încrederea și speranța în cauza sa – speranța pentru rezultatul proiectat – a devenit mai activat.

”S-a văzut că punctajul de intenție a crescut și continuă să crească ulterior. Pe măsură ce această gamă de emoții se construiește, el a devenit de fapt mai robust din punct de vedere emoțional și mai rezistent din punct de vedere emoțional. Acestea sunt informațiile pe care le urmărim continuu despre Putin”, a explicat experta.

Softul de inteligență artificială a analizat și discursul lui Putin avut la Adunarea federală din 21 februarie 2023, la un an de la pornirea războiului din Ucraina. ”Ca și în discursurile sale de la începutul invaziei, discursul lui Putin a fost din nou lipsit de orice frică și înaltă speranță, precum și mânie, dezgust, dispreț și încredere. Punctajul de intenție, o măsură a nivelului de activare al lui Putin, a crescut la 61, care este în creștere de la 39 și 50 în discursurile din 21 și 24 februarie în 2022”, a spus Pisano.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata