Putin a hotărât să dea o veste bună: Încă nu a decis dacă va candida în 2024

0 333

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că nu a decis încă dacă va candida din nou după ce îi expiră mandatul actual, în 2024, deși are această posibilitate datorită unei modificări constituționale controversate pe care Kremlinul a promovat-o în 2020.

În vârstă de 69 de ani, Putin conduce Federația Rusă ca președinte sau ca prim-ministru din 1999, iar criticii spun că amendamentele constituționale, care i-au deschis calea pentru a rămâne la președinție până în 2036, reprezintă o încercare de a-l menține la putere pe viață.

Răspunzând la întrebarea unui jurnalist la un forum de investiții de la Moscova pe 30 noiembrie, Putin a spus că amendamentele erau necesare pentru a „stabiliza situația din țară”, dar că va lua decizia în privința candidaturii mai târziu.

Putin rămâne popular, dar popularitatea îi este acum mai redusă decât oricând în timpul carierei sale îndelungate. Criticii îl acuză de slăbirea instituțiilor democratice, persecutarea oponenților, suprimarea criticii și favorizarea corupției.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata