Putin a instituit ”Ziua reunificării” cu regiunile ucrainene anexate ilegal, pe care nu le controlează în totalitate. Când va fi sărbătorită în Rusia

0 64

Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat joi, 28 septembrie, o lege prin care stabileşte ca data de 30 septembrie să fie marcată de acum oficial ca ”Ziua reunificării” cu Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, cele patru regiuni din estul şi sudul Ucrainei anexate de Kremlin acum un an, potrivit EFE.

Putin prezentase această iniţiativa în Dumă de Stat (camera inferioară a parlamentului federal) după ce Moscova organizase primele alegeri în regiunile respective în conformitate cu legislaţia rusă, la începutul lunii septembrie.

Data de 30 septembrie 2022 ”a rămas în istorie” ca ziua aderării celor patru regiuni ucrainene la Federaţia Rusă, potrivit unei note explicative publicate joi de autorităţile ruse pe portalul de informaţii juridice al guvernului.

În opinia Kremlinului, aceste patru regiuni au revenit în componenţa Rusiei în virtutea ”exprimării voinţei populare a milioane de oameni şi a exercitării dreptului lor inalienabil de a-şi decide statutul politic în mod liber şi fără ingerinţe externe”

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata