Putin a trezit Germania la realitate: Șocul de 100 de miliarde de euro al lui Scholz

189

Războiul provocat de Vladimir Putin în Ucraina acum mai mult de un an a trezit Germania la realitatea secolului al XXI-lea. Berlinul a conștientizat dependența toxică a sa față de importurile de energie din Rusia, iar cancelarul Olaf Scholz și-a dat seama de subfinanțarea forțelor sale militare. El a produs un adevărat șoc în țară după ce a anunțat un program de modernizare al armatei în valoare de 100 de miliarde de euro.

Pe măsură ce guvernele din Europa se reînarmează ca răspuns la invazia Rusiei asupra Ucrainei, industria de armament germană este un beneficiar principal, cunoscând un adevărat boom al exporturilor în 2022, potrivit Bloomberg.

Germanii au o suspiciune profundă cu privire la forța militară și exporturile de arme, care are rădăcini în istoria de agresiune a națiunii lor din secolul XX, în vremea lui Hitler. Dar, pe măsură ce guvernele își sporesc achizițiile de armament ca răspuns la invazia Ucrainei de către Rusia, furnizorii de arme ai Germaniei se confruntă cu o prosperitate, indiferent de sentimentul publicului.

O zonă din Saxonia Inferioară pretinde a fi cea mai militarizată regiune din Germania. La aproximativ 100 de kilometri sud de Hamburg, Unterlüss găzduiește divizia de arme și muniții a companiei Rheinmetall, care operează cel mai mare poligon privat de tragere din Europa la periferia orașului.

Acolo au fost antrenate forțele ucrainene pentru a opera Leopard 2, cel mai de succes tanc de luptă din lume. Cu sisteme de arme realizate de Rheinmetall pe un vehicul de Krauss-Maffei Wegmann, Leopardul este o mărturie a abilităților inginerești ale Germaniei.

Vânzările de arme ale Germaniei în străinătate au crescut în 2022, țara situându-se pe locul 6 în topul statelor exportatoare de armament, după SUA, Franța, Rusia, China și Italia, conform SIPRI.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și