Putin agită „sperietoarea” occidentală în primul său discurs de campanie

0 88

Vladimir Putin a promis că va face din Rusia o „putere suverană”, în timpul unei alocuţiuni adresate duminică partidului de guvernământ, primul său discurs de campanie înainte de așa-zisele alegeri prezidenţiale programate pentru 15-17 martie 2024 în Rusia.

„Rusia va fi o putere suverană şi autosuficientă, altfel nu va mai exista deloc”, a declarat Putin în faţa înalţilor oficiali ai partidului Rusia Unită reuniţi în congres pentru a-i susţine „candidatura”.

„Rusia nu poate, ca unele ţări, să renunţe la suveranitatea sa în schimbul câtorva cârnaţi şi să devină satelitul cuiva”, a spus liderul de la Kremlin, într-o aparentă referire la Ucraina.

Acuzând Occidentul că urmăreşte „să obţină prăbuşirea economiei şi sferei sociale ruse”, Putin a cerut „forţelor patriotice” să-şi unească eforturile în faţa „sarcinilor istorice” pe care le are Rusia.

„Împreună cu tot poporul rus, să apărăm suveranitatea, libertatea, securitatea Rusiei, tot ceea ce ne este drag, istoria noastră, cultura noastră, valorile şi tradiţiile noastre”, a insistat el.

Vladimir Putin, a cărui ţară este vizată de o serie de sancţiuni occidentale şi care şi-a trimis soldaţii să atace Ucraina în 2022, şi-a anunţat săptămâna trecută intenţia de a „candida” pentru a cincea oară la așa-zisele alegeri prezidenţiale din Rusia. Realegerea sa este certă, orice opoziţie reală fiind eradicată metodic în Rusia în ultimii ani, notează AFP, potrivit Agerpres.

Şeful Rusiei Unite, fostul preşedinte Dmitri Medvedev, l-a asigurat duminică de faptul că partidul său „va face totul” pentru a sprijini „candidatura” lui Vladimir Putin.

Medvedev a salutat faptul că Rusia a fost „capabilă să reziste presiunii colosale” din partea Occidentului. „Răspunsul la acţiunile adversarilor noştri au fost rezistenţa şi unitatea societăţii ruse”, a spus fostul președinte rus.

Potrivit lui Medvedev, o victorie a lui Vladimir Putin în martie 2024 îi va permite „în sfârşit să se impună asupra forţelor care ameninţă securitatea şi suveranitatea” ţării.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata