Putin ar fi „umilit” dacă s-ar întâlni faţă în faţă cu Zelenski, spune un fost diplomat rus

0 51

Un fost diplomat de la Moscova, care a devenit unul dintre dezertorii ruși de rang înalt după ce a demisionat din funcţia sa de la Geneva, de „rușine” că Rusia a invadat Ucraina, a declarat că Vladimir Putin s-ar simți „umilit” dacă ar trebui să se întâlnească față în față cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, motiv pentru care, cel mai probabil, nu o va face, relatează Euronews.

Boris Bondarev a fost diplomat de rang înalt la misiunea Rusiei din Geneva, în Elveţia, dar în luna mai a trimis un e-mail colegilor săi spunându-le că demisionează din funcţie pentru că niciodată nu s-a simţit atât de „ruşinat” de ţara sa cum s-a simţit după izbucnirea războiului.

Bondarev a declarat pentru Euronews că îi este „foarte clar” că Rusia „a depăşit graniţele raţiunii şi s-a scufundat într-un abis” şi asta a determinat decizia sa de a demisiona.

Acum, la mai bine de 150 de zile de la începutul războiului, Boris Bondarev susţine că Vladimir Putin a comis „o gafă strategică” prin lansarea invaziei şi va fi nevoit să trimită „din ce în ce mai multă carne de tun” în Ucraina.

„Este adevărat că fiecare război se termină cu negocieri, dar eu astăzi nu văd că negocierile sunt ceea ce doresc cele două părţi. El [Vladimir Putin] vrea să zdrobească Ucraina pentru că este o ţară care, în opinia sa, nu are dreptul de a exista. Şi totuşi ucrainenii nu numai că există, dar ei se şi apără şi ripostează”, a declarat Boris Bondarev.

„Putin nu se va întâlni niciodată cu Zelenski dacă nu este forţat să o facă”

Ar putea, deci, să existe o posibilă întâlnire faţă în faţă între Putin și Zelenski, ca parte a negocierii încetării războiului? Boris Bondarev susţine că, după părerea sa, acest lucru este puţin probabil.

„Putin nu se va întâlni niciodată cu Zelenski dacă nu este forţat să o facă. Ar fi umilit de acest lucru. Poate vă amintiţi că Putin l-a numit în mod public pe Zelenski „un drogat” şi a făcut apel la generalii şi ofiţerii ucraineni să scape de el şi de drogaţii lui de la Kiev. Imaginaţi-vă, deci, cum s-ar simţi dacă ar trebui să dea mâna cu preşedintele ucrainean”, a declarat Boris Bondarev.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata