Putin, așteptat să facă anunțul care va decide soarta războiului din Ucraina. Când este programat discursul către națiune

0 237

Kremlinul a anunțat joi, 30 noiembrie, data la care președintele Vladimir Putin va ţine conferinţa sa de presă anuală şi va răspunde întrebărilor publicului. Potrivit sursei citate, liderul de la Kremlin se va adresa națiunii pe 14 decembrie.

Anunțul de joi alimentează speculaţiile că liderul de la Kremlin se va folosi de ocazie pentru a confirma că vrea să obţină încă un mandat de şase ani, relatează Reuters.

Aflat la putere – fie ca preşedinte, fie ca prim-ministru – din 1999, Vladimir Putin nu a spus încă public dacă va mai candida la alegerile prezidenţiale din martie anul viitor, dar este de aşteptat să o facă. Şase surse au declarat pentru Reuters la începutul acestei luni că a decis să candideze, o mişcare care l-ar menţine la putere cel puţin până în 2030.

Liderul Kremlinului simte că trebuie să conducă Rusia în cea mai periculoasă perioadă din ultimele decenii, au spus aceste surse, o referire la războiul Rusiei din Ucraina şi la ceea ce Putin prezintă ca fiind lupta existenţială a Moscovei cu Occidentul pentru o nouă ordine mondială.

”Pe 14 decembrie, Vladimir Putin va face un rezumat al rezultatelor anului”, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. ”Va fi un program, un proiect al canalelor de televiziune, ca şi până acum, şi va fi un format combinat al Liniei directe (sesiune de întrebări şi răspunsuri în direct cu publicul) şi al conferinţei de presă de sfârşit de an a preşedintelui”, a precizat Peskov.

Potrivit legislaţiei ruse, camera superioară a parlamentului trebuie să anunţe data exactă a scrutinului cu cel puţin 100 de zile înainte de vot. Se presupune în general că ziua alegerilor va fi 17 martie.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata