Putin, despre o eventuală adrerare a Ucrainei la NATO: „Ar fi criminal să nu reacţionăm”

0 188

Rusia are o politică externă paşnică, dar trebuie să-şi garanteze securitatea, a afirmat miercuri preşedintele rus Vladimir Putin, făcând aluzie la o eventuală aderare la NATO a Ucrainei. Declaraţia liderului de la Kremlin vine la o zi după întrevederea online cu omologul său american Joe Biden.

„Rusia duce o politică externă pentru pace, dar ea are dreptul de a-şi garanta securitatea pe termen mediu şi lung”, a afirmat Vladimir Putin în cadrul unei conferinţe de presă comune cu premierul grec Kyriakos Mitsotakis la Soci, pe litoralul rus al Mării Negre.

Putin a considerat drept „provocatoare” întrebarea ce i-a fost adresată, dacă Rusia intenţionează să atace Ucraina, aşa cum au denunţat Kievul şi SUA, deşi a insistat că, pentru Moscova, intrarea ţării vecine în Alianţa Nord-Atlantică este „inadmisibilă”.

„Aceasta este o problemă foarte sensibilă pentru noi: extinderea NATO spre Est, inclusiv cu Ucraina. Cum să nu ne gândim la asta? Ar fi criminal să nu reacţionăm şi să observăm ce se întâmplă fără să facem nimic”, a spus şeful statului rus.

Citește articolul integral AICI

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata