Putin face presiuni asupra rusoaicelor să contribuie la război și la ridicarea „Rusiei milenare”

0 130

Vladimir Putin le-a transmis rusoaicelor să-și „exploateze la maxim potențialul” în contextul agresiunii militare ruse din Ucraina.

Femeile sunt „imensa rezervă a Rusiei. În sectoarele în care ele încă nu lucrează, trebuie să-şi exploateze la maxim potenţialul”, a declarat liderul de la Kremlin în cadrul unei întâlniri avute luni cu câştigătorii unui concurs profesional.

Putin le-a sugerat rusoaicelor că ar putea deveni piloţi în armată.

„Ministrul (Apărării, Serghei Şoigu, n. red.) a declarat că ele se descurcă extraordinar, deşi întotdeauna a părut că este vorba despre o profesie pur masculină”, a spus dictatorul rus.

Confruntat cu un declin demografic în Rusia din cauza problemelor economice ale majorității populației, abuzului de alcool și drogurii, emigrării și războaielor, Putin face presiuni de câțiva ani asupra rusoaicelor să facă mai mulți copii. Liderul rus și-a intensificat presiunile în acest sens în ultimele săptămâni, cerându-le rusoaicelor să facă câte șapte-opt copii, apoi exprimându-se împotriva avortului.

„Haideți să păstrăm și să reînviem aceste tradiții excelente. Familiile numeroase trebuie să devină norma, un mod de viață pentru toți locuitorii Rusiei. (…) Păstrarea și creșterea populației Rusiei este obiectivul nostru pentru următoarele decenii și chiar generații viitoare. Acesta este viitorul lumii rusești, Rusiei milenare, eterne”, a declarat Putin la sfârșitul lunii trecute.

Războiul la scară largă din Ucraina, lansat de Putin la 24 februarie 2022, a agravat problemele demografice din Ucraina, câteva sute de mii de rezervişti fiind mobilizaţi, iar circa 320.000 dintre ei ucişi, grav răniți sau dispăruți pe câmpul de luptă. În plus, sute de mii de bărbați au părăsit Rusia pentru a nu fi mobilizați să lupte într-un război fără sens pentru ei.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata