Putin își vrea înapoi „asasinul pe bicicletă”, prins după o crimă în Germania. Ce oferă la schimb

0 145

La un an de la arestarea jurnalistului american Evan Gershkovich în Rusia, acuzat de regimul criminal de la Kremlin de spionaj, eliberarea sa din captivitatea rusească ar putea să depindă de disponibilitatea Occidentului de a-l oferi la schimb pe asasinul Vadim Krasikov, un călău al FSB, arestat în Germania și condamnat la închisoare pe viață după ce a comis un asasinat în plină zi în Berlin, la comanda Rusiei, relatează BBC.

În vara lui 2013, un proprietar de restaurant din Moscova era împușcat în capitala Rusiei. Un bărbat cu fața acoperită de o glugă a sărit de pe bicicletă și și-a împușcat victima de două ori înainte să fugă.

Șase ani mai târziu, un comandant cecen exilat, Zelimkhan Khangoșvili, a fost ucis în mod similar într-un parc aglomerat din Berlin. Bărbatul a fost împușcat cu un pistol de tip Glock-26 cu amortizor, în plină zi.

Atacatorul a fost arestat după ce și-a aruncat pistolul și peruca în râul de lângă clădirea parlamentului german. Un pașaport cu numele „Vadim Sokolov” a fost descoperit în posesia asasinului din Berlin, însă autoritățile și-au dat seama repede că acesta nu era numele lui real.

Asasinul, un bărbat chelios cu conformație robustă era, de fapt, Vadim Krasikov, un cetățean rus cu legături cu FSB, succesorul KGB-ului sovietic, și principalul suspect în cazul de crimă din Moscova din 2013.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata