Putin lovit de unde nu se aștepta: China începe să facă jocul SUA, mutare contra Rusiei

0 289

După declanșarea războiului din Ucraina de către Rusia în urmă cu aproape doi ani, sancțiunile occidentale au pus mare presiune asupra Kremlinului, dar anumite țări nu au făcut asta, precum China. Acum, Putin este lovit de unde nu se aștepta, chiar de la Beijing, unde băncile pun bariere Rusiei prin restricționarea finanțării clienților de la Moscova.

Statele Unite au intensificat bătălia financiară pentru a reduce forța mașinii de război a Rusiei, iar băncile de stat ale Chinei întăresc restricțiile privind finanțarea clienților ruși după ce SUA au autorizat sancțiuni secundare asupra firmelor de peste mări care sprijină efortul de război al Moscovei în Ucraina, potrivit Bloomberg.

Cel puțin două bănci din China au ordonat o revizuire a afacerilor lor rusești în ultimele săptămâni, concentrându-se pe tranzacții transfrontaliere, au spus persoane din sectorul financiar, sub protecția anonimatului. Băncile vor rupe legăturile cu clienții de pe lista de sancțiuni și vor înceta să ofere orice servicii financiare industriei militare ruse, indiferent de moneda sau locația tranzacțiilor.

Creditorii intensifică procedura due diligence necesară asupra clienților, inclusiv verificări legate de înregistrările lor comerciale și dacă beneficiarii autorizați și controlorii finali sunt din Rusia. Evaluarea va fi extinsă la clienții non-ruși care desfășoară afaceri în Rusia sau transferă articole critice în Rusia printr-o țară terță.

Citește mai mult AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata