Putin: „Nu avem de gând să rămânem izolați. Mai ales o țară atât de mare ca Rusia”

0 274

Președintele Rusiei, Vladimir Putin susține că încercările Occidentului de a izola Moscova vor eșua. El a dat exemplul succesului programului spațial sovietic pentru a arăta că Rusia poate avea realizări spectaculoase în condiții dificile, relatează Reuters.

Rusia spune că nu va mai depinde niciodată de Occident după ce Statele Unite, Uniunea Europeană și mai multe țări occidentale au impus sancțiuni dure după invazia din Ucraina, numită de Putin „operațiune militară specială”.

De Ziua Cosmonautului, la 61 de ani după ce Iuri Gagarin a devenit primul om care a ajuns în spațiu, Putin a mers la Cosmodromul Vostocinîi din Orientul Îndepărtat al Rusiei, împreună cu președintele bielorus Aleksandr Lukașenko.

„Sancțiunile erau totale, izolarea era completă, dar Uniunea Sovietică a tot a fost prima în spațiu”, a spus Putin, citat de televiziunea rusă de stat.

„Nu avem de gând să rămânem izolați. Este imposibil să izolezi pe cineva în lumea modernă, mai ales o țară atât de mare ca Rusia”, a continuat Putin.

El a mai spus că „operațiunea militară specială” din Ucraina este necesară deoarece Statele Unite folosesc Ucraina pentru a amenința Rusia, inclusiv prin intermediul NATO.

„Scopurile sunt absolut clare și nobile. Pe de o parte, ajutăm și salvăm oameni, iar pe de altă parte, pur și simplu luăm măsuri pentru a asigura securitatea Rusiei însăși. Este clar că nu am avut de ales. A fost decizia corectă”, a susținut Putin.

Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, trimițâd trupe atât de pe teritoriul rus, cât și din Belarus, în ceea ce a numit o „operație militară specială” menită să demilitarizeze și să „denazifice” țara vecină.

Sursa: Digi24.ro

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata