Putin nu planifică vreo discuție cu conducerea Republicii Moldova pe subiectul gazelor. „Moscova are o poziție clară”

0 81

Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui rus a spus că Vladimir Putin nu planifică să aibă vreo discuție cu conducerea Republicii Moldova pe subiectul crizei gazelor naturale. Moscova mizează pe continuarea dialogului cu Chișinăul, partea rusă având o poziție extrem de înțeleasă și comercială. Mai multe declarații de presă în acest sens au fost făcute luni, 25 octombrie curent, scrie presa locală.

„Trebuie să continuăm dialogul cumva. Toate pozițiile sunt bine înțelese: poziția părții ruse, Gazprom, este extrem de clară, extrem de simplă. Aceasta este o poziție comercială care include anumite reduceri. Prin urmare, desigur, sperăm că această conversație va continua într-un fel sau altul” – a spus reprezentantul Kremlinului.

Totodată, potrivit acestuia, șeful statului rus, Vladimir Putin, nu planifică vreo discuție cu conducerea Republicii Moldova pe această temă. „Președintele nu are încă planuri”, a punctat scurt Peskov.

Surse apropiate oficialilor ruși care au discutat cu oficialii moldoveni vineri au declarat pentru presa din Rusia că discuțiile ruso-moldovenești privind livrarea de gaze naturale s-au încheiat fără vreun rezultat, din această cauză există riscuri mari de oprire completă a livrărilor de gaze din Rusia către Moldova după 1 noiembrie. „Moldovagaz” și „Gazprom” au prelungit pe 30 septembrie contractul de furnizare a gazelor naturale până la sfârșitul lunii octombrie, în timpul negocierilor.

Sursa: https://realitatea.md

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata