Putin: Poporul rus și ucrainean sunt unul, doar că actuala conducere ucraineană nu este prietenoasă

0 164

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a fost întrebat în cadrul „Liniei Directe”, susținute miercuri, 30 iunie curent, de ce Ucraina nu a fost inclusă în lista țărilor neprietenoase pentru cetățenii ruși, la care liderul Kremlinului a răspuns că „Ucraina și Rusia sunt un popor”. În același timp, i-a adus câteva acuzații omologului său ucrainean, Vladimir Zelenski.

Președintele rus a adus exemplul Israelului, unde vin „negrii” din Europa, care „vorbesc limba idiș și nu ebraică”, dar oricum sunt uniți. „Atât Moksha, cât și Erzya sunt exemple pentru Rusia”.

„Poporul rus și ucrainean sunt unul, doar că actuala conducere ucraineană – nu este prietenoasă. Spre exemplu, în Ucraina este un proiect de lege prin care cetățenii ruși sunt calificați „venetici”. Rușii vor fi nevoiți să emigreze, ceea ce înseamnă că acesta poate fi comporat cu o distrugere în masă”, a declarat Putin.

Cât despre Vladimir Zelenski, președintele rus s-a arătat nemulțumit că ar fi transmis Ucraina sub controlul străinilor. „Zelenski a transmis Ucraina sub controlul puterilor externe. Pentru ce să mă văd cu el? De întâlnit, se poate de întâlnit, dar despre ce să vorbim?”, se întreabă Putin.

Deocamdată, Vladimir Zelenski nu a venit cu vreo reacție.

Este de amintit însă că, după desființarea URSS, Crimeea a devenit parte din noul stat independent, Ucraina. Ucraina a deținut-o între 1954 și 2014. La 16 februarie 2014 a fost organizat un referendum, în urma căruia Crimeea s-a declarat independentă, ea fiind anexată imediat după aceea de către Federația Rusă, fără a avea acordul oficial al autorităților centrale de la Kiev.

 

sursa: realitatea.md

 

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata