Putin, prima declarație internațională după revolta Wagner: „Poporul rus este mai consolidat ca oricând”

0 53

Preşedintele rus Vladimir Putin le-a transmis marţi liderilor țărilor eurasiatice, la summitul Organizaţiei de Securitate de la Shanghai, că poporul rus este mai unit ca oricând. Este prima intervenţie publică internaţională a liderului de la Kremlin după revolta mercenarilor Wagner, de la sfârșitul lunii iunie.

„Poporul rus este mai consolidat ca oricând”, a declarat Vladimir Putin în cadrul summitului prin videoconferinţă al Organizaţiei de Securitate de la Shanghai (OCS), for din care fac parte, printre alte ţări, China şi India. „Unitatea și înalta responsabilitate pentru soarta patriei au fost demonstrate în mod clar de cercurile politice rusești și de întreaga societate în răspunsul unit împotriva tentativei de insurecție armată”, a mai spus liderul de la Kremlin, potrivit dpa, preluată de Agerpres.

Discursul lui Vladimir Putin şi accentul pus pe unitatea Rusiei sunt menite să arate cât de dornic este liderul rus să înlăture orice dubiu legat de autoritatea sa la nivel mondial după revolta condusă de liderul grupării paramilitare Wagner, Evgheni Prigojin, în luna iunie.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata