Putin pus în încurcătură de SUA: Atacarea infrastructurii Ucrainei la iarnă vine cu o lovitură de baros pentru Rusia

0 265

Președintele rus Vladimir Putin nu s-a așteptat niciodată că războiul declanșat de el în Ucraina, va trece de 18 luni, iar armata sa să nu-și îndeplinescă obiectivele inițiale. Acum, înainte ca iarna să bată la ușă pe front, Statele Unite avertizează Moscova să nu mai repete scenariul privind atacarea infrastructurii critice din Ucraina, pentru că va veni o lovitură de baros pentru Rusia: deblocarea furnizării rachetelor cu rază lungă de acțiune către Kiev.

Diplomații americani i-au atenționat pe omologii lor din Rusia, că în cazul repetării atacurilor Moscovei din iarna trecută, care au vizat infrastrucura energetică, de gaze și de apă, că SUA și aliații vor debloca interdicția dată Ucrainei de a lovi ținte militare de pe teritoriul Rusiei, cu armele occidentale, potrivit Foreign Affairs.

În conflictele din trecut în care a fost implicată Rusia, precum cele din Transnistria și Georgia, Putin s-a mulțumit să le lase să înghețe. Dar războiul din Ucraina este prea mare și de importanță strategică, pentru a proceda la fel.

Strategia lui Putin din lunile următoare este puțin probabil să fie la fel – status quo-ul nu este nici atractiv, nici durabil pentru el. În timp ce se uită la iarna care vine, el se gândește la modalități de a pune capăt războiului în condițiile lui, dar este în încurcătură.

El nu poate face acest lucru pur și simplu trimițând mai multe trupe și arme în linia frontului – rezervele sale de ambele sunt limitate. În schimb, va căuta din nou oportunități de a provoca durere Ucrainei departe de linia frontului.

Și pentru că abordarea lui este probabil să devină mai brutală și mai sadică, Ucraina și partenerii săi internaționali trebuie să fie pregătiți. Cei care susțin Ucraina și dreptul internațional pot găsi modalități de a lărgi terenul de joc și de a pune mai multă presiune asupra lui Putin.

 

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata