Putin respinge formula de pace propusă de Zelenski: liderul rus recurge la demoralizare pentru a-și impune ultimatumul

0 142

Vladimir Putin respinge formula de pace a lui Volodimir Zelenski discutată luni în marja Forumului Economic Mondial de la Davos și insistă ca lumea să recunoască teritoriile ucrainene anexate drept parte a Rusiei.

Vorbind în cadrul unei reuniuni difuzate la televiziunea rusă de stat despre posibile discuţii de pace între Kiev și Moscova, liderul de la Kremlin a respins „aşa-numitele formule de pace” propuse de Ucraina și discutate în Occident deoarece, potrivit lui, conțin „cerinţe prohibitive pentru procesul de negocieri”.

Putin, tot mai încrezător și tot mai agresiv

Refuzul lui Putin nu este surprinzător, în condițiile în care Zelenski cere returnarea tuturor teritoriilor ocupate de Rusia în Ucraina și crearea unui tribunal internațional pentru pedepsirea criminalilor ruși de război.

Deși a făcut în mod constant ultimatumuri prezentate ca negocieri în sine, totuși Putin acuză din nou Ucraina că refuză să discute cu el pe tema „încheierii” războiului.

„Ei bine, dacă nu vor (să negocieze, n. red.), atunci să nu o facă!”, a spus Putin.

Putin mai susține că Ucraina a aruncat la „gunoi” toate acordurile convenite la Istanbul în martie 2022, în primele zile ale invaziei.

Decizia conducerii Ucrainei de a renunța la negocieri a venit ca urmare a descoperirii masacrului comis de ruși la Bucea, în apropiere de Kiev, precum și în alte localități ocupate pentru scurt timp în primăvara anului 2022 de către forțele invadatoare. Ulterior, după ce Kremlinul a anunțat anexarea a patru regiuni ucrainene pe care Rusia nu le ocupă în totalitate, Zelenski a decis să nu negocieze cu Rusia atâta timp cât va fi condusă de Vladimir Putin.

În pofida declarațiilor firave făcute despre pace, Putin tratează cu dispreț discuțiile în acest sens. Negocierile sunt o „încercare de a ne motiva să renunţăm la câştigurile pe care le-am realizat în ultimul an şi jumătate. Dar asta este imposibil”, a declarat el, pretizând că și „toată lumea” ar înțelege acest lucru.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata