PUTIN: Rusia va dezbate dinții tuturor celor care încearcă să muște din teritoriul ei

0 146

Rusia își va apăra drepturile asupra teritoriului Siberiei, inclusiv prin forță. Afirmația a fost făcută de președintele rus Vladimir Putin, la o ședință a comitetului de organizare „Victoria”. 

Președintele Federației Ruse a spus că țara nu urmează calea militarizării economiei , ci va răspunde cu duritate tuturor celor care încearcă să invadeze teritoriul său.

„Toată lumea vrea să ne muște undeva sau să muște ceva de la noi, dar ar trebui să știe, cei care vor face asta, că le vom dezbate dinții, astfel încât să nu poată mușca. Acest lucru este evident. Și garanția acestui lucru este dezvoltarea Forțelor noastre Armate”, a declarat  Putin.

Presa rusă relatează că unii „îndrăznesc” public să spună că Rusia deține, aparent, în mod nedrept resursele naturale din Siberia.

„În toate timpurile se întâmplă una și aceeași. De îndată ce Rusia devine mai puternică, există imediat motive pentru a-i limita dezvoltarea. După cum a spus unul dintre împărații noștri Alexandru al III-lea,  toată lumea se teme de vastitatea noastră”, a adăugat Vladimir Putin.

Fraza despre nedreptatea faptului că Siberia aparține doar Rusiei este de obicei atribuită fostei secretare de stat a SUA, Madeleine Albright.

Sursa: https://realitatea.md

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata