Puțin se pregătește de alegeri! Au fost aprobate noi restricții privind activitatea jurnaliștilor

0 58

Președintele rus Vladimir Puțin a aprobat modificări la legea legata de alegerile prezidențiale, introducând noi restricții privind activitatea jurnaliștilor, au relatat marți agențiile de presa rusești.

Modificările vin înaintea alegerilor care vor avea loc în martie, în care Puțin, care a condus Rusia în ultimii 24 de ani, este așteptat să candideze pentru un nou mandat de șase ani.

Puțin, în vârstă de 71 de ani, nu a declarat daca vă candida, spunând că vă anunță acest lucru doar după ce parlamentul vă stabili în mod oficial data alegerilor.

Conform amendamentelor pe care le-a aprobat, doar jurnaliștii angajați prin contract de instituții media înregistrate vor avea voie să relateze despre ședințele comisiei electorale, ceea ce ar putea exclude liber-profesioniștii și jurnaliștii independenți.

Modificările includ, de asemenea, interzicerea oricărei relatări jurnalistice a acțiunilor comisiilor electorale în bazele militare sau în zonele aflate sub legea marțială fară permisiunea prealabila a autorităților regionale și militare.

În cadrul unei intensificări a masurilor de reprimare a opoziției și a fluxului de informații, Rusia a interzis o serie de site-uri și servicii, inclusiv Facebook și Instagram.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata