Putin: „Situația privind răspândirea coronavirusului în Rusia este foarte dificilă”

0 52

„Situația privind răspândirea coronavirusului în Rusia este foarte dificilă, nu a fost niciodată un număr atât de mare de bolnavi”, a spus președintele rus Vladimir Putin, la o ședință pe teme de securitate, luni, 1 noiembrie. Ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a prezentat un raport despre profilaxia COVID-19 în rândul forțelor armate, după care Putin a spus că lupta cu virusul este extrem de importantă pentru toți cetățenii, iar pentru militari „de două sau de trei ori mai importantă”, pentru că de sănătatea lor depinde „capacitatea de luptă a forțelor armate”.

Totodată, Putin a cerut ministerului Apărării să ajute medicina civilă în lupta cu pandemia. Pe 1 noiembrie, numărul deceselor asociate cu COVID-19 în lume a depășit 5 milioane. În Rusia, inclusiv Crimeea anexată, s-au înregistrat peste 40 de mii de cazuri noi în ultimele 24 de ore și 1155 de decese, potrivit datelor oficiale. Sunt cifre record care se mențin practic la același nivel în ultimele trei zile.

Autoritățile ruse au dat zile libere tuturor angajaților, în perioada 30 octombrie – 7 noiembrie, în întreaga țară, excepție făcând întreprinderile strategice și cu ciclu continuu, iar angajaților li s-a cerut să stea acasă, fiindu-le păstrat salariul.

 

sursa: europa libera

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata