Putin spune că ofensiva ucraineană a început, dar a eșuat până acum. Ucraina spune că forțele armate „sunt încă în defensivă”

0 136

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că Ucraina a început deja o ofensivă majoră împotriva armatei Rusiei, dar că forțele Kievului nu și-au îndeplinit obiectivele, în ciuda luptei intense care durează de cel puțin trei zile, relatează Reuters.

„Putem afirma cu certitudine că această ofensivă a început. Acest lucru este dovedit de utilizarea rezervelor strategice ale armatei ucrainene”, a declarat Putin reporterilor ruși la Soci. „Trupele ucrainene nu și-au atins obiectivele în niciun sector”, a afirmat liderul de la Kremlin.

Putin susține că luptele au fost foarte intense în ultimele trei zile, dar că „inamicul nu a avut succes” în niciuna dintre bătălii. Ucraina a început contraofensiva miercuri, scrie The Washington Post care citeză surse din armata ucraineană. Luptele se dau în regiunea Zaporojie, unde armata ucraineană ar încerca să taie legătura dintre forțele rusești și Crimeea și să întrerupă liniile de aprovizionare. Din partea rușilor au apărut și primele imagini cu ofensiva mecanizată a ucrainenilor, cu tancuri și blindate occidentale, dar și cu potențiale pierderi pe front. Cu toate acestea, Valeri Șerșen, un purtător de cuvânt al forțelor armate ucrainene din sud-estul Ucrainei, a confirmat că în regiunea Zaporojie este „mai multă activitate” decât în mod normal, însă nu poate spune că este vorba despre „ceva major”. Forțele armate ucrainene „sunt încă în defensivă” a spus acesta, pentru Washington Post. Oficialii ucraineni au anunțat că nu vor face publică o decizie de începere a contraofensivei și nici nu vor da detalii despre aceasta.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata