Putin stă din nou acasă de frică să nu fie arestat. India a confirmat că dictatorul rus nu va participa nici la summit-ul G20 .

0 58

Dictatorul rus, Vladimir Putin, nu va participa la summit-ul G20 de luna viitoare, ce va fi organizat în India, urmând ca Rusia să fie reprezentată din nou de ministrul său de externe, Serghei Lavrov. Anunțul a fost făcut, luni, de cancelaria prim-ministrului guvernului indian.

Conform oficialilor indieni, Narendra Modi a vorbit cu Putin la telefon şi „şi-a exprimat neînţelegerea” cu privire la decizia acestuia de a nu participa la summit-ul programat pentru 9-10 septembrie. India şi Rusia au stabilit legături încă din timpul Războiului Rece, iar Rusia rămâne cel mai mare furnizor de armament al Indiei. India, la rândul său, a evitat orice condamnare explicită a Rusiei după ce aceasta a invadat Ucraina în februarie 2022, în ciuda consolidării legăturilor sale de securitate cu Statele Unite. În martie, Curtea Penală Internaţională a anunţat că a emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin pentru acuzaţia de crime de război comise în Ucraina. India nu este semnatară tratatului CPI. De frica acestui mandat, Putin nu a putut participa nici la summit-ul BRICS de la Johannesburg, unde l-a trimis pe Lavrov ca locțiitor și a susținut doar discursuri prin videoconferință.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata