Răspunsul promis pentru România! Moscova a introdus cote privind numărul personalului diplomatic

0 96

Ministerul de Externe al Rusiei l-a chemat joi, 3 august curent, pe însărcinatul interimar cu afaceri al României în Federația Rusă, Constantin Ioniță, și i-a prezentat o notă cu privire la introducerea cotelor pentru numărul personalului diplomatic românesc și instituțiile consulare din Rusia, ca răspuns similar la restricțiile impuse Ambasadei Rusiei la București și Consulatului General al Rusiei la Constanța.

„Ținând cont de politica constant neprietenoasă dusă de autoritățile române față de Federația Rusă, vizând, printre altele, crearea de obstacole artificiale și nejustificate în calea funcționării misiunii diplomatice și oficiului consular al Rusiei în România, Ministerul își rezervă dreptul de a lua masuri de represalii suplimentare, situație adecvata rezultată din acțiunile Bucureștiului”, scrie în comunicatul de presă al Ministerului rus.

Amintim că, pe 8 iunie curent, Ministerul de Externe al României a anunţat că autorităţile ţării au cerut reducerea personalului ambasadei Rusiei cu peste 50 de persoane în termen de 30 de zile. S-a subliniat că această decizie a României „reflectă nivelul actual al relaţiilor bilaterale”, în contextul operaţiunii militare speciale desfăşurate de Federaţia Rusă în Ucraina.

Atunci, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a declarat, la rândul său, că Moscova consideră aceste acţiuni ale Bucureştiului drept un atac ostil, care duce la degradarea în continuare a relaţiilor. Aceasta a avertizat, de asemenea, că demersul părţii române nu va rămâne fără răspuns.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata