Armata rusă a bombardat o clinică de oncologie. Putin acuză forțele ucrainene că încalcă dreptul umanitar

0 3.341

Armata rusă a bombardat un spital oncologic din Nikolaev. Anunţul a fost făcut de directorul Autorităţii Regionale de Sănătate a oraşului – Maxim Beznosenko. Potrivit acestuia, un spital care oferă asistență pacienților bolnavi de cancer din toată regiunea Nikolaev a fost atacat.

„Doar un nebun îi poate ataca pe cei slabi. Acei oameni slabi sunt pacienţii noştri. Chiar acum, aceşti monştri au bombardat spitalul de oncologie. Un spital care oferă îngrijiri pacienţilor bolnavi de cancer din toată regiunea Nikolaev. Dacă ura împotriva inamicului se uneşte – suntem deja cea mai unită naţiune din lume. Dacă Rusia vede pacienţii bolnavi de cancer ca pe un adversar egal care reprezintă o ameninţare – nu este doar bolnavă, ci se află deja în agonie. Şi acesta este singurul lucru asta ne poate înveseli în astfel de circumstanţe”, a spus acesta.

Imagini desprinse din filmele de groază au fost surprinse şi la Mariupol, în a 14-a zi de război Rusia – Ucraina, după ce un spital de copii şi o maternitate au fost bobmardate de armata rusă.  Președinte Volodimir Zelenski a declarat că atacul este „dovada unui genocid” și a repetat apelul ca NATO să declare o zonă de excludere aeriană deasupra țării sale. Trei persoane – inclusiv un copil – au fost ucise în bombardament. Un bilanţ anterior anunţa 17 răniți.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata